Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πασχαλινά κουλουράκια

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται την αγαπημένη του συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια, μαζί με 4 tips για να απολαύσουμε το αγαπημένο γλύκισμα του Πάσχα όπως ακριβώς του αξίζει.

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. βούτυρο Lurpak, κρύο, από το ψυγείο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το άλειμμα

  • 1 αβγό ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο κρύο από το ψυγείο, και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αβγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170°C έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Tips:

  • Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1  λεμόνι ή πορτοκάλι, ακέρωτα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ. γ. κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαβάστε επίσης