Εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια!
Είναι ιδανικά για σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή και για κέρασμα συνοδεύοντας οποιοδήποτε αφέψημα!
Yλικά
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
- 120 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. Γάλα Ζωής 3,7% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 40 γρ. ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. Γάλα Ζωής 3,7% ΟΛΥΜΠΟΣ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε κορδόνια με τη ζύμη μας και πλάθουμε πλεξούδες.
- Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το αυγό με τη 1 κ.σ. Γάλα Ζωής 3,7% ΟΛΥΜΠΟΣ.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20′-25′.
Πηγή: dimitrismichailidis.com