Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πασχαλινά Κουλουράκια

Κλασικά, σπιτικά και πεντανόστιμα

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι από τα κεράσματα που δύσκολα δεν θα φάω και δεύτερο…και τρίτο! Κλασικά, σπιτικά και πεντανόστιμα, αυτά τα λαχταριστά κουλουράκια έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά πολλών! Και να σας πω και το καλύτερο; Ε, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το Πάσχα για να τα φτιάξετε!

Υλικά

  • 750γρ. αλεύρι
  • 400γρ. βούτυρο
  • 250γρ. άχνη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 1 αυγό για το αυγούλωμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, την άχνη, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ, τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια, περίπου 30 γρ. το ένα.
  3. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 20’-25’ λεπτά.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης