Μυρωδάτο και γευστικό
Αυτό το παρφέ με καφέ και σοκολάτα μπορείτε να το σερβίρετε και ως επιδόρπιο, καθώς η γεύση του καφέ και η παγωμένη του υφή είναι καλοδεχούμενες μετά από ένα γεύμα
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 80 ml βραστό νερό
- 4 κρόκοι από μεγάλα αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 ml λικέρ Kahlua ή Grand Marnier
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε παρφέ με καφέ και σοκολάτα, αρχικά καλύπτουμε μια μικρή φόρμα διαμέτρου 18 εκ. με μεμβράνη.
- Στη συνέχεια, διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό.
- Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί: Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις βράσει το νερό, στερεώνουμε στο χείλος της κατσαρόλας ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ, έτσι ώστε να στέκεται ψηλά και να μην ακουμπάει στο νερό.
- Ρίχνουμε στο μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον διαλυμένο καφέ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πυκνό, κάπως κολλώδες, ομοιογενές και μεταξένιο μείγμα.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το λικέρ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
- Το βγάζουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Το αδειάζουμε στο ταψάκι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε (θέλει τουλάχιστον 6 ώρες πάγωμα).
- Βγάζουμε, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να ξεπαγώσει ελαφρώς και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε το παρφέ με καφέ και σοκολάτα.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








