Συνταγή για Κουραμπιέδες.
Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλο! Και το καλύτερο; Με 4 μόνο υλικά!
Yλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, κρύο
- 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30″.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψία, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-20′.
- Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com