Ένα γλυκό ταψιού με ιδιαίτερη φήμη και νοστιμιά
Ένα γλυκό ταψιού με ιδιαίτερη φήμη και νοστιμιά είναι το παραδοσιακό ρεβανί! Βρείτε όλα τα μυστικά στη συνταγή για να φτιάξετε τη πιο αφράτη και λαχταριστή εκδοχή του!
Υλικά
- Για το σιρόπι : 1.150γρ. ζάχαρη
- 1.550γρ. νερό
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Για το ρεβανί : 280γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 380γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 25γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 6 αυγά
- 200γρ. ζάχαρη
- 200γρ. ηλιέλαιο
- 220γρ. γάλα
- Φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το σιρόπι μας, μόλις βράσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το χοντρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και ανακατεύομε με το σύρμα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 1′ λεπτό.
- Σε λαδωμένο ταψί 30/40 εκ. απλώνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40′-45- λεπτά.
- Κόβουμε, μες το ταψί, το γλυκό μας σε ίσα κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com