Απολαύστε το λαχταριστό κοτόπουλο λεμονάτο με την οικογένεια ή τους φίλους σας!
Υλικά:
- 4 κομμάτια κοτόπουλο (μπρεσέ, μπούτια ή φιλέτο)
- 2 λεμόνια
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Πλύνετε τα κομμάτια κοτόπουλο και τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό από τα δύο λεμόνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
- Χύστε το μείγμα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου, βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται ομοιόμορφα. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε το ταψί με το κοτόπουλο στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο λεμονάτο ζεστό, συνοδευμένο με φρέσκα λαχανικά ή ρύζι.