Τόσο νόστιμη που θα σας μαγέψει!
Φτιάξτε την παραδοσιακή και σιροπιαστή καρυδόπιτα εύκολα και γρήγορα! Τόσο νόστιμη που θα σας μαγέψει!
Υλικά
Για το σιρόπι:
- 770 γρ. νερό
- 770 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Για την καρυδόπιτα:
- 3 μεσαία αυγά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 280 γρ. ηλιέλαιο
- 300 γρ. γάλα
- 460 γρ. αλεύρι “Κούλα”
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. αλεσμένα καρύδια
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. ξίδι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί, προσθέτουμε και το γάλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι (230 γρ.), το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 20″.
- Βάζουμε στο άδειο μπολ το άλλο μισό αλεύρι (230γρ.), τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με τα καρύδια στο μείγμα και χτυπάμε για 20″.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόδα με το ξίδι, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για 20″.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 30′-35′.
- Μόλις βάλουμε την καρυδόπιτα στον φούρνο βάζουμε σε μια κατσαρόλα 770 γρ. ζάχαρη με 770 γρ. νερό.
- Μόλις βράσει, προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την κόβουμε σε 12 κομμάτια και σιροπιάζουμε την χλιαρή καρυδόπιτα με το ζεστό προς χλιαρό (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ) σιρόπι.
- Βάζουμε λίγο λίγο το σιρόπι για να το απορροφήσει καλά.
- Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και αφήνουμε την καρυδόπιτα για 2-3 ώρες να ρουφήξει καλά το σιρόπι.
Πηγή: dimitrismichailidis.com