Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Γευστικό και εντυπωσιακό!

Εντυπωσιακός, απίθανα νόστιμος μεζές, που λειτουργεί και ως καμβάς για χίλιες δυο επικαλύψεις.

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 25 πανκέικ

  •  1.200 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση Κύπρου, καθαρισμένες
  •  150 γρ. κρεμμύδι λευκό, πολύ ψιλοκομμένο
  •  2 μεγάλα αυγά
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  •  περίπου 25 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  •  περίπου 25 φέτες καπνιστού σολομού
  •  λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα, αρχικά τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, προτιμότερο μέσα στον νεροχύτη για να φεύγουν τα υγρά, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  4. Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τα αυγά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  5. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου των 50 γρ.
  6. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματιστούν λεπτά πιτάκια, σαν πανκέικ.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει τον πυθμένα) σε δυνατή φωτιά.
  8. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε δόσεις τα πανκέικ πατάτας για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  9. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και από πάνω μοιράζουμε το τυρί κρέμα και τον καπνιστό σολομό.
  10. Ραντίζουμε με λίγο λεμονοχυμό και σερβίρουμε τα πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα.

Μυστικά

Σε αυτή τη συνταγή ο σεφ έβαλε τυρί κρέμα και σολομό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και γιαούρτι ή ξινόκρεμα, καπνιστή πέστροφα, φιλέτα αντζούγιας ή ακόμα και μαλακή φέτα με καπνιστό αλλαντικό και ψιλοκομμένες ελιές.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης