Ένα χορταστικό γεύμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Αυτή την εποχή, τα κολοκύθια γίνονται ανάρπαστα και μπορείς να τα φτιάξεις με πολλές παραλλαγές. Οι τηγανίτες με κολοκύθι είναι κατάλληλες για δεκατιανό, για snack και για βραδινό!
Διάβασε ακόμα: Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα κυδώνι
Υλικά
4 μεσαία κολοκύθια πλυμένα, καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. τρίμμα φέτας
6 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στύβεις πολύ καλά τα τριμμένα κολοκύθια. Σε ένα μπολ βάζεις τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύεις καλά και βάζεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνεις το µείγµα το ρίχνεις στο τηγάνι. Ανακατεύεις το μείγμα κάθε φορά πριν το ρίξεις με το κουτάλι στο τηγάνι.
Μόλις πάρουν χρώμα οι τηγανίτες τις βγάζεις και τις βάζεις σε ένα πιάτο με στρωμένο απορροφητικό χαρτί.