Πανεύκολη συνταγή για σούπα από κάστανα

Forever Woman

Τα κάστανα είναι θρεπτικά και υπέροχα για αυτή την εποχή!

Αν πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάτι σε αυτή την εποχή, αυτό είναι σίγουρα τα κάστανα. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και υπέροχα όχι μόνο ψητά ή βραστά. Είναι επίσης ιδανικά και για μια γευστικότατη σούπα που μπορείς να φτιάξεις για κυρίως γεύμα ή για πρώτο πιάτο. 

Υλικά

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες

2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές ροδέλες

2 μικρά καρότα, σε λεπτές ροδέλες

1 πακέτο έτοιμα βρασμένα κάστανα

2 φύλλα δάφνης

λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα καρότα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτεις το φύλλο δάφνης. Κόβεις τα κάστανα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα.

Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά.

Βγάζεις τη δάφνη και πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ. Προσθέτεις μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρεις. Αν είναι η σούπα πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και την αφήνεις να πάρει μια βράση.