Τα μακαρόνια με τυρί ή αλλιώς Mac and cheese είναι μια απίστευτα γευστική επιλογή!
Για κάποιους είναι τα γνωστά μακαρόνια με τυρί και για άλλους το παγκοσμίως γνωστό, Mac and cheese. Όποια ονομασία κι αν θέλεις να του δώσεις, δεν έχει καμία σημασία, αφού αυτό που θα σε ξετρελάνει είναι η υπέροχη γεύση του.
Υλικά
1/2 κιλό (ένα πακέτο) ζυμαρικά κατά προτίμηση βίδες
5 κ.σ. βούτυρο
2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 ½ lt γάλα
6 κ.σ. κορν φλάουρ
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνεις, τα βουτυρώνεις και τα τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζεις την μπεσαμέλ. Ρίχνεις το γάλα, το κορν φλάουρ, 2 κ.σ. βούτυρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτεις τη μισή ποσότητα από την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύεις. Απλώνεις την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά. Προσθέτεις τα τυριά και τα βάζεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.