Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανεύκολη συνταγή για κέικ μανταρίνι

Έτσι θα αξιοποιήσεις το απόλυτο φρούτο εποχής

Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, αυτό είναι το κέικ. Σαν σωστή νοικοκυρά, είναι καλό να αφιερώνεις λίγη ώρα κάθε εβδομάδα για να φτιάχνεις ένα γευστικό κέικ που θα απολαμβάνει όλη η οικογένεια για μία εβδομάδα. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες παραλλαγές, όπως κέικ γιαουρτιού, κέικ σοκολάτας, κέικ με φρούτα και φυσικά, κέικ μανταρίνι, μιας και είναι η εποχή του!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλ. χυμό μανταρινιού
ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάς καλά για 8 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζεις το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Βάζεις σε ένα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύεις. Χαμηλώνεις την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτεις το μείγμα με το μισό αλεύρι, τον μισό χυμό μανταρινιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα.

Προσθέτεις το υπόλοιπο αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα και χτυπάς για 1-2 λεπτά. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις το σκεύος και αδειάζεις το μείγμα. Το ψήνεις στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Το αφήνεις για λίγο στην άκρη να κρυώσει πριν απλώσεις την άχνη.

Διαβάστε επίσης