Θα κάνεις τη διαφορά και θα τους ενθουσιάσεις όλους!
Όλοι ξέρουμε ότι το cheesecake είναι ένα γλυκό που το έχουμε συνηθίσει στη λευκή του εκδοχή, με σιρόπι φράουλα ή βύσσινο. Τι θα έλεγες αν έκανες τη διαφορά και έφτιαχνες τη σοκολατένια του εκδοχή ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους σου;
Υλικά
150 γρ. µπισκότα σοκολάτας
30 γρ. βούτυρο soft και light λιωμµένο
340 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά καρέ
50 γρ. βούτυρο soft και light λιωμένο
350 γρ. τυρί κρέμα
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
2 κ. γλ. χυµό λεµονιού
200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
2 κ. σ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Απλώνεις αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα.
Βάζεις τα µπισκότα στο µούλτι και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις καλά.
Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα. Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά για ένα περίπου λεπτό.
Ρίχνεις το τυρί-κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το γάλα και το κακάο στο ένα µπλέντερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις τη λιωµένη σοκολάτα και συνεχίζεις το χτύπημα. Αδειάζεις τη γέµιση πάνω στην κρύα βάση και την τοποθετείς και πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες.