Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου! 

Σας προσφέρουμε την καλύτερη συνταγή!

Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά.

Υλικά

  •  4 φλιτζ. τσαγιού φράουλες, κομμένες στα 4 ή στα 6
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι

Προαιρετικά αρωματικά

  •  τα σποράκια από 1/2 κλωνάρι βανίλια
  •  1 κομματάκι κανέλα
  •  ξύσμα λεμονιού
  •  1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  •  χοντροτριμμένο πιπέρι
  •  δυόσμος

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  2. Ψήνουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πότε πότε και πιέζοντας λίγο τα κομμάτια του φρούτου, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει. Υπολογίζουμε 8-10 λεπτά. Δεν ψήνουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να μείνει ζωντανή η αίσθηση του φρούτου. Επίσης, είναι ωραίο να συναντάμε κομματάκια φράουλας στο δόντι.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  4. Διατηρούμε αυτή τη γρήγορη μαρμελάδα στο ψυγείο για περίπου 10-15 μέρες. 

Μυστικά

Πότε βάζουμε τα αρωματικά:

  • Τα σποράκια της βανίλιας τα βάζουμε από την αρχή, για να αρωματίσουν σε βάθος τη γρήγορη μαρμελάδα μας. Είναι ίσως από τα ταιριαστά μπαχαρικά. Το ίδιο κάνουμε και με την κανέλα.
  • Το ξύσμα λεμονιού οπωσδήποτε στο τέλος. Τη δροσίζει απίστευτα πολύ.
  • Το λικέρ μαστίχα το βάζουμε στο τελευταίο ανακάτεμα. Δεν παραλείπουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Το πιπέρι όποτε θέλουμε. Η πιπεράτη μαρμελάδα ταιριάζει πολύ με λευκά τυριά.
  • Τον δυόσμο καλύτερα να τον προσθέσουμε στο σερβίρισμα, στο ψωμί, στην μπρουσκέτα μας, στο γλυκό, όπου χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα. Οι πιο τολμηροί μπορεί να δοκιμάσουν και λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, μελισσόχορτο ή δεντρολίβανο.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης