Ο πιο γρήγορος τρόπος να αξιοποιήσεις την κορυφαία πηγή βιταμινών
Η γεύση της είναι ακαταμάχητη, αλλά ένας σημαντικός λόγος που θα σε πείσει να την εντάξεις στη διατροφή σου είναι ότι αποτελεί τρομερή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Τι θα ‘λεγες να ξεκινήσεις με αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή;
Υλικά
1 γλυκοπατάτα
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C βαθμούς. Σε ένα μικρό ταψί στρώσε λίγη λαδόκολλα και τοποθέτησε πάνω τη γλυκοπατάτα, την οποία θα έχεις πλύνει καλά με νερό, ώστε να φύγουν τυχόν χώματα. Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη, βγάλε τη γλυκοπατάτα από τον φούρνο και κόψε τη στη μέση. Αφού βγάλεις το εσωτερικό της, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό τοίχωμα, σπάσε προσεκτικά μέσα ένα αυγό σε κάθε κομμάτι και ψήσε επιπλέον 12 με 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη ρίξε από πάνω αλάτι και πιπέρι.
Extra Tip: Το εσωτερικό της γλυκοπατάτας μην το πετάξεις. Μπορείς να το πολτοποιήσεις το και να το βάλεις δίπλα στο πιάτο σαν συνοδευτικό!