Πανακότα με espresso!

Αν είστε λάτρεις του καφέ και του γλυκού αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σένα

Η πανακότα σε συνδυασμό με εσπρέσο, θα σου χαρίσει ένα μοναδικό και πεντανόστιμο γλυκάκι. Είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξεις!

Υλικά

  • 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
  • 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 600 γρ. κρέμα καρύδας
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. φυτική ζελατίνη
  • 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα
  • Σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά βάλτε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα. Προσθέστε τη φυτική ζελατίνη στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίξτε το νερό με τη ζελατίνη στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα σε ποτήρια γλυκού. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο

Δείτε ακόμα
Πεντανόστιμη κολοκυθόσουπα

Διαβάστε
ακόμα