Παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry με 3 υλικά
Παγωτό ξυλάκι με 3 μόνο υλικά. Δροσερό σαν frozen yoghurt & φανταστικό! Μπορείς να του δώσεις ότι χρώμα θες από το φρούτο που θα επιλέξεις!
Υλικά
- 250 γραµ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 350 γραµ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό
Εκτέλεση
- Tα παγωτά ξυλάκια frozen yogurt blueberry με 3 υλικά είναι εύκολα και πολύ υγιεινά!
- Για τα frozen yogurt blueberry παγωτά ξυλάκι, αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούμε μέλι ή οποιοδήποτε γλυκαντικό έχετε στην καθημερινή σας διατροφή.
- Για να φτιάξετε ξυλάκι frozen yogurt χρειάζεστε θήκες ατομικού παγωτού.
- Τα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε είναι μύρτιλα ή αλλιώς blueberry για μωβ χρώμα, φράουλες για ροζ χρώμα, βατόμουρα για κόκκινο χρώμα, μάνγκο για κίτρινο χρώμα.
- Γενικά, μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε καθώς και κομμάτια φρούτων.
- Για πιο έντονο χρώμα στο φρουτένιο παγωτό και πιο έντονη γεύση φρούτου μπορείτε να βράσετε για λίγο τα φρούτα ώστε να συμπυκνωθεί η γεύση τους και η υφή τους να γίνει σαν αραιή μαρμελάδα.
- Για να γίνει πιο έντονη η γεύση του φρούτου στα ξυλάκια frozen yogurt πρέπει να ζεστάνουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Έτσι και η γεύση των φρούτων θα είναι πιο έντονη αλλά και το χρώμα του παγωτού θα είναι πιο δυνατό και έντονο.
Για το παγωτό ξυλάκι
- Βάζουμε τα blueberry σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τα πιέζουμε με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
- Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως απλά τα σπάμε.
- Ρίχνουμε και το μέλι.
- Όλη η διαδικασία κρατάει ελάχιστα λεπτά, 6-7 λεπτά μόνο.
- Μόλις πάρουν έντονο χρώμα γίνονται βαθύ μωβ τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. νερό η γάλα ώστε να αραιώσει τελείως το γιαούρτι και να γίνει πιο ρευστό.
- Πρέπει να πέφτει από το κουτάλι και να μην είναι σφιχτό
- Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και απαλά ανακατεύουμε.
- Αν θέλετε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά ξυλάκι μην ανακατέψετε πολύ ώρα.
- Αν ανακατέψετε αρκετή ώρα θα γίνουν ολόγυρα μωβ όλα τα παγωτά.
- Σε αυτή την φάση δοκιμάστε το frozen yogurt για να δείτε αν σας καλύπτει η γλύκα του η θέλετε περισσότερο γλυκό το παγωτό σας.
- Βάζουμε το frozen yogurt σε θήκες παγωτού και βάζουμε τα ξυλάκια.
- Τοποθετούμε τα παγωτά ξυλάκι στην κατάψυξη και αφήνουμε για 3-4 ώρες ώρες να παγώσουν τελείως.
- Ο γρήγορος τρόπος για να κάνεις παγωτό στιγμής είναι να παγώσεις τα φρούτα που διάλεξες στην κατάψυξη και να τα χτυπήσεις στο μπλέντερ με το γιαούρτι και το μέλι.
- Αμέσως παγώνει το frozen yogurt ήδη όσο είναι στο μπλέντερ και το βάζουμε σε θήκες ή το τρώμε κατευθείαν.
Πηγή: argiro.gr