Πώς θα φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό που πάει με όλα;
Τι κι αν βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τη φθινοπωρινή σεζόν, το παγωτό είναι παγωτό. Και θέλουμε να το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτή τη φορά, ένα light και αγαπημένο παγωτό που μπορείς να φτιάξεις είναι αυτό με γεύση βανίλια. Θα χρησιμοποιήσεις μόνο τέσσερα υλικά και θα το φτιάξεις σε πολύ λίγα λεπτά! Are you ready?
Υλικά
250 γρ. φυτική σαντιγί κατάλληλη για γλυκά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
410 γρ. γάλα εβαπορέ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ρίχνεις τη σαντιγί στο μίξερ και χτυπάς στην υψηλή ταχύτητα για 5 τουλάχιστον λεπτά.
Όταν φουσκώσει προσθέτεις σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνεις το εβαπορέ γάλα και το χτυπάς σε πιο χαμηλή ταχύτητα αν χρησιμοποιείς μίξερ χειρός.
Προσθέτεις τη βανίλια και βάζεις το παγωτό στο ψυγείο για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.