Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παγωτό σάντουιτς με 3 υλικά

Υλικά 

  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 110 -120 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αναλόγως το ποσό πηχτή η υγρή είναι πραλίνα που χρησιμοποιούμε αντίστοιχα
  • 1 μεσαίο αυγό
  • Για την γέμιση
  • Ό,τι παγωτό επιθυμούμε  

Εκτέλεση

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Πρέπει όλα τα υλικά για το παγωτό σάντουιτς με 3 υλικά (εκτός του παγωτού) να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα με το αυγό.
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις δούμε ότι έχει πάρει το περισσότερο αλεύρι βάζουμε ένα γάντι και πλάθουμε την ζύμη τόσο ώστε να πάρει και το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν θέλουμε να την ζυμώσουμε πολύ.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
  • Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Εάν ωστόσο θέλετε μικρότερα παγωτά σάντουιτς με 3 υλικά, μπορείτε να τα πλάσετε πιο μικρά.
  • Ψήνουμε για 9-10 λεπτά στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 160ºC.
  • Εάν κάνετε πιο μικρά θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
  • Τα μπισκότα όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακά στην καρδιά τους και θα έχουνε κάνει εξωτερικά κρακελέ επιφάνεια.
  • Μην τα παραψήσετε γιατί όσο μένουν σκληραίνουν.
  • Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθούν γιατί εάν τα πιάσουμε σε αυτό το σημείο θα διαλυθούν.
  • Έπειτα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
  • Μόλις έχουν κρυώσει πιάνουμε με το χέρι μας ένα μπισκότο, το αναποδογυρίζουμε και βάζουμε μια μπάλα παγωτό στην επίπεδη πλευρά του.
  • Καπακώνουμε το παγωτό σάντουιτς με το άλλο μπισκότο.
  • Διατηρούμε το παγωτό σάντουιτς, καλά τυλιγμένο στην κατάψυξη.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης