Εύκολο, δροσερό παγωτό φράουλα!
Με τη τεχνική αυτή θα φάτε το πιο μαστιχωτό παγωτό που υπάρχει χωρίς να χρειάζεστε καν παγωτομηχανή! Πετύχετε φραουλένια και βελούδινη υφή με αυτή την υπέροχη συνταγή!
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανιλίνη
- 100 γρ. σαβαγιάρ τριμμένα
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα σαβαγιάρ και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα να ρευστοποιηθεί λιγάκι.
- Αδειάζουμε διαδοχικά την κρέμα μας σε μακρόστενο δοχείο με καπάκι. απλώνοντας σε κάθε στρώση κρέμας μία πιο αραιή στρώση μαρμελάδας, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
- Κλείνουμε το καπάκι του δοχείου και βάζουμε το παγωτό για τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια και γαρνίρουμε με φράουλες και μπισκότο.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σαβαγιάρ με ότι μπισκότα θέλουμε.
- Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα.
- Ανακατεύουμε πολύ απαλά τη μαρμελάδα με τη σαντιγύ, γιατί αλλιώς μπορεί να κόψει.
Πηγή: dimitrismichailidis.com