Το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού για όλους μας είναι το παγωτό και φυσικά οι γρανίτες
Δεν υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει τα παγωτά και τις γρανίτες, καθώς είναι ότι πιο δροσερό για το καλοκαίρι. Τι περιμένεις λοιπόν και δεν φτιάχνεις το αγαπημένο σου επιδόρπιο μόνη σου;
Το σπιτικό εκτός του ότι είναι πολύ πιο υγιεινό από ότι τα έτοιμα, μπορείς να το απολαύσεις με διάφορους τρόπους, σε χωνάκι, σε βάφλα, ακόμη και σε συνδυασμό με κάποιο άλλο γλυκό.
Εμείς λοιπόν σου βρήκαμε την πιο τέλεια και εύκολη συνταγή για παγωτό φράουλα!
Υλικά
- 750 γρ. φράουλες φρέσκες και ώριμες
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 8 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Για τη σάλτσα φράουλας
- 250 γρ. φράουλες φρέσκες
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού corn flour
Eκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Έπειτα, βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κρέμα, το γιαούρτι και τις αλεσμένες φράουλες. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά και να παγώσει.
Tip: Aν δεν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να το χτυπήσουμε με μίξερ χειρός.
Τέλος, το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, το βγάζουμε και ξανά ανακατεύουμε. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 3 με 4 φορές.
Για την σάλτσα φράουλας
Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να δέσουν για λίγο. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε 1 λεπτό ακριβώς και την βγάζουμε για να κρυώσει και απολαμβάνουμε!