Εύκολο παγωτό cheesecake φράουλα χωρίς παγωτομηχανή, με λίγα υλικά και απίστευτη γεύση.
Εύκολη συνταγή που ο καθένας μπορεί να φτιάξει, με λίγα υλικά. Η πλούσια γεύση του cheesecake με την αρωματική σάλτσα φράουλα θα σας ξετρελάνει. Το αφράτο παγωτό με τα κομμάτια μπισκότου, θα γίνει το αγαπημένη σπιτικό παγωτό όλης της οικογένειας.
Υλικά
Για το παγωτό
- 400 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 35%
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 λάιμ, (ξύσμα και χυμό)
- Για το μπισκότο
- 250 γρ. μπισκότα
- 125 γρ. βούτυρο Lurpak
Για την σάλτσα φράουλα
- 500 γρ. μικρές φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 λάιμ (χυμό και φλούδα)
- 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Για το παγωτό cheesecake θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 ή αντίστοιχου μεγέθους σκεύος για κατάψυξη. Παγώνουμε το ταψί στην κατάψυξη ώστε να είναι κρύο.
- Αφήνουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύοντας εύκολα χωρίς μίξερ.
- Πρώτα ετοιμάζουμε το μπισκότο για το cheesecake, μετά θα φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα και στο τέλος την κρέμα για το το παγωτό cheesecake χωρίς παγωτομηχανή.
Για το μπισκότο
- Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπισκότα και το μαλακό βούτυρο σε κομμάτια.
- Κλείνουμε την σακούλα και πιέζουμε με τα χέρια τα υλικά ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια χωρίς να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουν με το βούτυρο.
- Στρώνουμε στο παγωμένο ταψί τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο ρίχνοντας τα αφράτα, χωρίς να τα πιέζουμε όπως κάνουμε στο κλασικό cheesecake
- Κρατάμε μερικές κουταλιές μείγμα μπισκότου-βουτύρου για την επιφάνεια του παγωτού αλλά και για το σερβίρισμα.
- Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, να παγώνουν μαζί με το σκεύος, μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα.
Για τη σάλτσα φράουλα
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
- Αν είναι μικρές αφήνουμε τις φράουλες ολόκληρες. Αν είναι μεγάλες κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό, την φλούδα λάιμ και το νερό.
- Προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ήπιο βρασμό, για 5-6’ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα φράουλα.
- Ανακατεύουμε τακτικά.
- Η σάλτσα θα γίνει σαν ρευστή μαρμελάδα με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
- Βάζουμε αμέσως σε ένα ανοιχτό μπολ, ώστε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: argiro.gr