Υπέροχη παγωμένη μους σοκολάτα!
Επειδή αρνούμαστε να απαρνηθούμε τη σοκολάτα, την αξιοποιούμε σε γλυκά! Όπως αυτή η παγωμένη μους σοκολάτα!
Υλικά
- 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
- 150 γρ. κουβερτούρα με 55%-66% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 100 γρ. νερό
- 5 ασπράδια αβγών (150 γρ.)
- άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Τη διατηρούμε ζεστή (μπορούμε να τοποθετήσουμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο ζεστό νερό).
Φτιάχνουμε μια ιταλική μαρέγκα ως εξής: χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια. Μόλις αρχίσουν να αφρατεύουν, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Ρίχνουμε το σιρόπι πολύ αργά, αλλά με σταθερή ροή, μέσα στην απαλή μαρέγκα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου σφίξει και κρυώσει.
Ρίχνουμε το 1/3 της παχύρρευστης κρέμας γάλακτος μέσα στη ζεστή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και συνεχίζουμε προσθέτοντας την υπόλοιπη κρέμα. Στο τέλος ενσωματώνουμε την ιταλική μαρέγκα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ, προτιμότερο πυρίμαχα του σουφλέ. Αν θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό την εμφάνιση του σουφλέ, βάζουμε προηγουμένως σε κάθε μπολ εσωτερικά αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος. Γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου.
Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Για να σερβίρουμε, τα αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 3-4 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: steliosparliaros.gr