Όμορφες ιδέες για να ανακαινίσεις την κουζίνα σου!

Όλες μας θέλουμε μια άνετη, καλά σχεδιασμένη και διακοσμημένη κουζίνα

Όλες μας θέλουμε μια άνετη, καλά σχεδιασμένη και διακοσμημένη κουζίνα

Μαγειρική είναι τέχνη! Όλες μας θέλουμε μια άνετη, καλά σχεδιασμένη και διακοσμημένη κουζίνα που να μας εμπνέει να δημιουργήσουμε νόστιμα φαγητά. Αν θέλεις να αλλάξεις την κουζίνα σου ή ετοιμάζεις καινούριο σπίτι, εδώ θα βρεις τις καλύτερες λύσεις!

Η ευθεία κουζίνα

Ο συγκεκριμένος τύπος ταιριάζει σε χώρους με μεγάλη μήκη πλευρών καθώς η ευθεία κουζίνα καλύπτει έναν τοίχο. Δίνει στη κουζίνα μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και κομψότητας με την προϋπόθεση να υπάρχει πάντα η απαραίτητη άνεση χώρου.

Κουζίνα σε σχήμα Γ

Η κουζίνα σε σχήμα Γ, είναι η πιο εύκολη διάταξη και είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους καθώς αφήνει ελεύθερο χώρο στο κέντρο. Για να πετύχεις το συγκεκριμένο τύπο, πρέπει τα ντουλάπια της κουζίνας να καλύπτουν δύο συνεχόμενες πλευρές.

Σε σχήμα Π

Η συγκεκριμένη κουζίνα χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό ώστε να μην χάνεται πολύτιμος αποθηκευτικός χώρος. Εδώ η κουζίνα καλύπτει τρεις τοίχους και πρέπει να δημιουργεί δύο γωνίες. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο πολλά ντουλάπια έχεις τόσο καλύτερα για σένα.
Μοντέρνα κουζίνα με μια νησίδα στο κέντρο!

Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κουζίνας είναι το κεντρικό σημείο, το οποίο μπορείς να το αξιοποιήσεις όπως θέλεις. Μπορεί να είναι απλά ένας πάγκος για να τρως με την οικογένεια σου. Η νησίδα αυτή μπορεί να είναι κλειστή στο κάτω μέρος και να έχεις επιπλέον ντουλάπια ή ανοιχτή και να στηρίζεται σε πόδια.

Extra tips:

  • Φρόντισε τα υλικά που θα διαλέξεις να είναι ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα.
  • Φρόντισε ο ελεύθερος πάγκος για τις βοηθητικές δουλειές, να βρίσκεται ανάμεσα στον νεροχύτη και στις εστίες.
  • Ο απορροφητήρας έχει καλύτερη απόδοση όταν είναι 1εκ. μεγαλύτερος από τις εστίες.
  • Τοποθέτησε το πλυντήριο πιάτων ακριβώς δίπλα στο νεροχύτη.
Δείτε ακόμα
Κεριά: Ποιος είναι ο πραγματικός τους «σκοπός»;

Διαβάστε
ακόμα