Απλά πεντανόστιμο!
Μία συνταγή για πανεύκολη ομελέτα φούρνου που σερβίρεται και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο! Απλά πεντανόστιμο!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μανιτάρια
- 12 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
- 400 γρ. γάλα
- 110 γρ. κασέρι τσένταρ
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ. μπρόκολο βρασμένο
- 130 γρ. ψωμί σε κύβους
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε 1 τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
- Σε 1 τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
- Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα, τα 2 μείγματα, το τσένταρ, την παρμεζάνα και το βρασμένο μπρόκολο.
- Σε 1 βουτυρωμένο ταψί (20×20 εκ) βάζουμε το κομμένο σε κύβους ψωμί και από πάνω το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 1 ώρα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com