Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ομελέτα Φούρνου σαν Σουφλέ

Απλά πεντανόστιμο!

Μία συνταγή για πανεύκολη ομελέτα φούρνου που σερβίρεται και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο! Απλά πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 12 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
  • 400 γρ. γάλα
  • 110 γρ. κασέρι τσένταρ
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 130 γρ. ψωμί σε κύβους

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε 1 τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
  2. Σε 1 τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
  3. Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα, τα 2 μείγματα, το τσένταρ, την παρμεζάνα και το βρασμένο μπρόκολο.
  4. Σε 1 βουτυρωμένο ταψί (20×20 εκ) βάζουμε το κομμένο σε κύβους ψωμί και από πάνω το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης