Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Forever Woman

Μια γρήγορη και χορταστική συνταγή.

Υλικά

  • 8 φετες ψωμ 
  • 2 λουκανικα
  • 1 κρεμυδι 
  • 2 πιπεριες 
  • 2φλ μανιταρια 
  • 2 πατατες 
  • 1,1/2 φλ. γραβιερα 
  • 7 αυγα
  • 1/2 φλ γαλα
  • 2 κ.σ. μαιντανο 
  • αλατι
  • πιπερι
  • 250 ml κρεμα γαλακτος 
  • ελαιολαδο 

Εκτελεση

Τοποθετούμε  το ψωμί του τοστ σε ενα ταψι.

Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150°C βαθμούς να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε το ταψι.

Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί για τοστ και πασπαλίζουμε γραβιερα.

Αδειάζουμε το μισό μίγμα.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη γραβιερα και το υπόλοιπο μίγμα.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Περιχύνουμε τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.

Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με την γραβιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά.

Πηγή:https://www.argiro.gr