Μοναδική νοστιμιά!
Απ’ το τίποτα μεζές. Δεν θέλει πολλά πολλά αυτό το συνοδευτικό της ρακής. Η νοστιμιά του κρύβεται στις γλυκές, καλοκαιρινές μελιτζάνες, που γλυκαίνουν ακόμα λίγο με το τηγάνισμα.
Υλικά
Μερίδες: 1 μεζέ
- 1 μελιτζάνα (φλάσκα ή Λαγκαδά)
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την ολόκληρη μελιτζάνα τηγανητή πλένουμε τη μελιτζάνα χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι.
- Τη χαράζουμε στη μέση κατά μήκος, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, και φτάνουμε μέχρι το κοτσάνι, το οποίο δεν το κόβουμε για να μη χωριστούν τα δύο κομμάτια.
- Κάνουμε το ίδιο με το κάθε κομμάτι, χαράζοντάς το στα τρία κατά μήκος και κόβοντας μέχρι το κοτσάνι, αλλά χωρίς να τα χωρίσουμε.
- Ανοίγουμε ελαφρά τα κομμάτια, τα πασπαλίζουμε παντού με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι, φροντίζοντας να καλυφθούν μέσα κι έξω, και βάζουμε τη μελιτζάνα να τηγανιστεί σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο που να τη σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει από όλες τις πλευρές, για 5-6 λεπτά.
- Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει τα περιττά λάδια και τη σερβίρουμε ραντισμένη με το ξίδι.
πηγή:https://www.gastronomos.gr