Κοτομπουκιές: Το αγαπημένο junk food
Το αγαπημένο junk food των περισσότερων – και δικό μου- είναι οι κοτομπουκιές. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τρεφόμαστε μόνο με «βρώμικο» φαγητό. Τι θα έλεγες όμως αν σου μετέτρεπα το junk σε health και η νοστιμιά παρέμενε ίδια? Δες λοιπόν την πιο εύκολη συνταγή για υγιεινές κοτομπουκιές!
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σος
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Αλάτι, ρίγανη
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη πάπρικα, το σκόρδο και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Τη βάζουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερή για μετά.
Στη συνέχεια, απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω τις κοτομπουκιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Οι πιο γευστικές υγιεινές κοτομπουκιές είναι έτοιμες!