Οι ιδανικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το κρέας!

Δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να ελαττώσεις το κρέας

Κάποιοι επιλέγουν να γίνουν χορτοφάγοι και γνωρίζουν ότι πρέπει να μειώσουν τελείως το κρέας από τη διατροφή τους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να το ελαττώσουν και να πάρουν τα καλά στοιχεία από άλλες τροφές. Υπάρχουν εξίσου θρεπτικές πηγές και αν έχεις απορίες για το ποιες είναι αυτές, ρίξε μια ματιά παρακάτω…

Τροφές με πρωτεΐνη

Η αλήθεια είναι ότι οι φυτικές πρωτεΐνες, με τους σωστούς συνδυασμούς τροφών, μας δίνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Μερικές από αυτές, είναι οι ξηροί καρποί, το χούμους, το τόφου, τα όσπρια, το γάλα αμυγδάλου, οι ζωμοί και φυσικά τα λαχανικά.

Τροφές με σίδηρο

Φυσικά, δε χρειάζεται να φας μοσχάρι για να αποκτήσεις σίδηρο. Μπορείς να το βρεις σε άλλες πηγές, όπως οι σταφίδες, η κολοκύθα, το σουσάμι, τα όσπρια και τα αποξηραμένα φρούτα. Κάποια μπορείς να τα έχεις μαζί σου για snack για τη δουλειά ή την παραλία! Extra tip: Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκίμασε να συνδυάσεις αυτές τις τροφές με βιταμίνη C, δηλαδή λεμόνι, μανταρίνι και πορτοκάλι.

Τροφές με ασβέστιο

Για σένα που δεν ξέρεις πως θα πάρεις το ασβέστιο που χρειάζεσαι, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές που στο προσφέρουν. Μερικές από αυτές είναι τα ξερά και κόκκινα φασόλια, στο ταχίνι, τα αμύγδαλα και οι χυμοί πορτοκαλιού. Οπότε, αν θες να μειώσεις το κρέας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αυξήσεις τις φυτικές τροφές.

Δείτε ακόμα
Ροφήματα για πριν τον ύπνο

Διαβάστε
ακόμα