Δείτε πώς και γιατί τα τηγανητά τρόφιμα επηρεάζουν το δέρμα σας
Νιώθεις ένοχος, κοιτάς το άδειο μπολ και ελπίζεις η αμαρτωλή λιχουδιά να μην εμφανιστεί στο πρόσωπό σου πρωταγωνιστώντας ως σπυράκι. Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής και βγάζετε σπυράκια κάθε φορά που καταβροχθίζετε τηγανητό φαγητό, πρέπει να διαβάσετε αυτό. Δείτε πώς και γιατί τα τηγανητά τρόφιμα επηρεάζουν το δέρμα σας και προκαλούν ακμή και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.
Γιατί τα τηγανητά ενοχοποιούνται για την ακμή
Τα τηγανητά τρόφιμα όπως τα πατατάκια, οι πατάτες, τα μπιφτέκια και τα ντόνατς είναι γεμάτα με κορεσμένα λίπη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, που κάνουν το δέρμα σας να παράγει περισσότερο σμήγμα. Περισσότερη λιπαρότητα στο δέρμα σας έχει ως αποτέλεσμα, σωστά μαντέψατε, περισσότερη ακμή! Επίσης, αυτά τα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι ή ζάχαρη που επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών σας και προάγουν την ανάπτυξη ακμής. Συνολικά, τα τηγανητά φαγητά προκαλούν το δέρμα σας να παράγει λάδι και, ως εκ τούτου, έξαρση. Ποια είναι όμως η λύση; Μπορεί να έχουμε ένα και εδώ είναι.
Αλλάξτε τα τηγανητά σας με ψητά
Τώρα, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τηγανητές πατάτες ή ντόνατς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μετακινηθείτε σε μια πιο υγιεινή εναλλακτική, που είναι τα ψητά. Απλώς αλλάξτε αυτά τα τηγανητά σνακ με πιο υγιεινές, ψητές εκδοχές τους. Μπορείτε να έχετε ψητές πατάτες και πατατάκια ό,τι θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για την ακμή. Απαιτεί τα σνακ σας να έχουν μόνο μια ελαφριά στρώση λαδιού για ψήσιμο. Παρά μια βουτιά σε λιπαρά έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα.
Είναι πιο υγιεινά και δεν θα παράγουν υπερβολικό λίπος ούτε θα μπλέξουν με τις ορμόνες σας. Επιλέξτε υγιεινά έλαια όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για ψήσιμο και κρατήστε μακριά την απρόσκλητη ακμή. Εάν νιώθετε λίγο επιπλέον κίνητρο για να τρώτε υγιεινά και να έχετε καθαρό δέρμα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ανταλλάξετε τις πατάτες με τις γλυκοπατάτες.