Οι Χειρότερες Συμβουλές για Σχέσεις που δίνονται από Ειδικούς  

Image by shurkin_son on Freepik

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν μια υγιή και σοβαρή σχέση με έναν άντρα.

Που να βασίζεται στην αγάπη, στην επικοινωνία, στην ειλικρίνεια και στον σεβασμό. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας αυτό φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολο.

Ποιοι άραγε φταίνε; Οι άντρες ή οι γυναίκες; Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο φύλα έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε τις 6 χειρότερες συμβουλές για σχέσεις που δίνονται από “ειδικούς”. Όταν όμως λέμε ειδικούς, εννοούμε όχι μόνο τους συμβούλους σχέσεων, ψυχολόγους, κτλ. αλλά και όλον τον περίγυρο μιας γυναίκας όπως φίλες, συγγενείς, γονείς, γυναίκες συνάδελφοι, κτλ.

Οι άνθρωποι αυτοί τις περισσότερες φορές πράγματι θέλουν το καλό σου και προσπαθούν να σε βοηθήσουν στα προβλήματα που έχεις με τη σχέση σου (ή τη μοναξιά σου), ωστόσο οι συμβουλές τους είναι η μία χειρότερη από την άλλη και αν τις ακολουθήσεις μόνο κακό θα σου κάνουν.

1. Αξίζεις κάτι καλύτερο (απλά επειδή είσαι γυναίκα)

Πολλές φορές οι γυναίκες συζητούν μεταξύ τους για τα προβλήματα που έχουν στη σχέση τους. Τότε η μία λέει στην άλλη ότι είσαι γυναίκα με τα όλα σου και αξίζεις κάτι καλύτερο. Δηλαδή ότι ο άντρας που διάλεξε δεν είναι αρκετός οπότε καλύτερα να τον χωρίσει και να βρει κάποιον καλύτερο.

Η πραγματικότητα

Μην επιτρέπεις σε καμία να σου φουσκώσει τα μαλλιά. Η αξία στη ζωή δεν είναι δεδομένη απλά και μόνο επειδή υπάρχεις ή επειδή είσαι γυναίκα, κτλ. Στη ζωή για να επιτύχουμε πράγματα πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας. Δηλαδή δεν αξίζουμε κάτι επειδή υπάρχουμε αλλά αξίζουμε επειδή προσπαθούμε και πετυχαίνουμε αυτά που τελικά αξίζουμε.

Μπορεί να έχεις προβλήματα στη σχέση σου αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει εύκολα να τη χαλάσεις και να αναζητήσεις κάτι “καλύτερο”.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που στην αναζήτησή τους για κάτι “καλύτερο” τελικά χώρισαν και βρήκαν κάποιον που αποδείχτηκε πολύ χειρότερος από τον πρώην.

Μια σχέση χτίζεται με κόπο και αγώνα. Ακόμα και αν είσαι πολύ όμορφη εμφανισιακά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καλός σου θα πέφτει στα πόδια σου. Για να λυθούν τα προβλήματά σου θα πρέπει να επικοινωνείς περισσότερο με τον σύντροφό σου και να μην επιτρέπεις εξωτερικούς παράγοντες να σου παίρνουν τα μυαλά με ατάκες όπως αξίζεις πολύ περισσότερο, είσαι πολύ καλύτερή του, κτλ.

Δείτε ακόμα
Ποιες αλλαγές στην καλοκαιρινή beauty ρουτίνα θα σου αλλάξουν τη ζωή;

2. Φτύσε τον για να κολλήσει

Λένε ότι οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε. Ισχύει όμως αυτό; Η απάντηση είναι ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να κάνεις έναν άντρα να είναι καψούρης μαζί σου αλλά δεν θα αποκτήσεις μια υγιή και σοβαρή σχέση.

Η πραγματικότητα

Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην καλή επικοινωνία, στην αγάπη και στον σεβασμό. Αν εσύ αρχίσεις να χρησιμοποιείς τεχνικές ή και στρατηγικές τύπου “φτύσε τον για να κολλήσει”, τότε το μόνο που θα κερδίσεις είναι να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου προσωρινά. Ίσως να κάνεις έναν άντρα να τρέξει από πίσω σου, ωστόσο δεν θα βρεις πραγματική αγάπη με τέτοιες μεθόδους.

3. Μην φανερώνεις τα συναισθήματά σου.  Άσε αυτός να κάνει την πρώτη κίνηση

Σε αρκετές περιπτώσεις οι γυναίκες περιμένουν ο άντρας να κάνει το πρώτο βήμα. Αυτό είναι σωστό ή λάθος; Η απάντηση είναι απλή. Αν είσαι παραδοσιακή γυναίκα τότε ίσως να θέλεις ο άντρας να κάνει πάντα την πρώτη κίνηση. Αν δεν είσαι και τόσο παραδοσιακή τότε ίσως πάρεις και εσύ κάποιες πρωτοβουλίες.

Τότε αφού είναι έτσι ποιο είναι το λάθος σε αυτή τη συμβουλή; Το λάθος είναι ότι κρύβεις συναισθήματα και χρησιμοποιείς μεθοδεύσεις για να κερδίσεις κάτι (π.χ. μια σχέση από έναν άντρα που σου αρέσει).

Η πραγματικότητα

Στη σημερινή κοινωνία οι άντρες πολλές φορές μπορεί να διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Μπορεί να φοβούνται την απόρριψη, να διστάζουν ή απλά να είναι ντροπαλοί. Αυτό σημαίνει ότι εσύ μπορείς με τον τρόπο σου να δείξεις ότι έχεις μια θετικότητα. Δεν χρειάζεται να κρύβεσαι αλλά ούτε και να χρησιμοποιείς τέτοιες τεχνικές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του την πέσεις πρώτη εσύ. Απλά ότι με τον τρόπο σου μπορείς να του δώσεις λίγο θάρρος ή ένα κίνητρο να σκεφτεί για ποιο λόγο του είπες κάτι, μήπως σημαίνει κάτι αυτό, κτλ.

4. Social media και κολακευτικά λόγια (Είσαι πολύ όμορφη, είσαι καταπληκτική)

Σε πολλές περιπτώσεις τα κολακευτικά λόγια που λαμβάνει μια γυναίκα της κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό γίνεται συνήθως στα social media (facebook, instagramm, tiktok, κτλ). Οι γυναίκες ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο και λαμβάνουν πολύ θετικά σχόλια τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες.

Δείτε ακόμα
Οι Έλληνες και το Βίντεο: Νέα Έρευνα της Focus Bari για το πρώτο
Greek Tube Festival

Και πού είναι το πρόβλημα σε αυτό; Το πρόβλημα είναι ότι σιγά σιγά η γυναίκα μπορεί να αναζητά περισσότερο την ανταπόκριση στα social media και όχι στον έναν και μοναδικό πρίγκηπα του παραμυθιού.

Η πραγματικότητα

Μπορεί να ανεβάζεις μια φωτογραφία στα social media και ολόκληρες λεγεώνες από άντρες να κάνουν like αλλά ένα είναι σίγουρο. Η σοβαρή και υγιής σχέση δεν χτίζεται με likes ούτε με το πόσο αποδοχή έχεις στα social media.

Δεν είναι η ομορφιά μιας γυναίκας που της εξασφαλίζει την ικανότητα να αποκτήσει μια σοβαρή σχέση με προοπτική. Σίγουρα η όμορφη γυναίκα έχει περισσότερες ευκαιρίες στους άντρες (όσον αφορά την περιπέτεια), ωστόσο όταν πρόκειται για σχέση άλλα είναι αυτά που μετράνε.

Για να βρεις γκόμενο για περιπέτεια χρειάζεται: 

 • να είσαι όμορφη
 • εντυπωσιακή
 • trendy
 • επικοινωνιακή

Για να κάνεις όμως μια σοβαρή μακροχρόνια σχέση με μέλλον τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να:

 • δείχνεις κατανόηση
 • είσαι αληθινή
 • να κοπιάσεις για να χτίσεις τη σχέση
 • να μην τα παρατάς εύκολα
 • να μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς
 • να κρίνεις τους άντρες όχι μόνο από την εξωτερική τους εμφάνιση ή το πορτοφόλι τους
 • να μάθεις να είσαι ευτυχισμένη με αυτά που έχεις και όχι δυστυχισμένη με αυτά που δεν έχεις

5. Ζήσε πρώτα τη ζωή σου. Έχεις ακόμα χρόνο για να σοβαρευτείς

Σε πολλές συζητήσεις γυναικών πολλές φορές μπορεί να ακούσεις τη συμβουλή ότι να μη δεσμευτείς ακόμα για σοβαρή σχέση γιατί είσαι σχετικά μικρή και έχεις χρόνο μπροστά σου. Οπότε ζήσε πρώτα τη ζωή σου και όταν έρθει η ώρα τότε κάνεις και τη σοβαρή σχέση.

Η συμβουλή αυτή αν την ακολουθήσεις κινδυνεύεις στο τέλος να μην σου έρθουν τα πράγματα όπως τα ήθελες.

Η πραγματικότητα

Οι γυναίκες έχουν πολλές ποιοτικές επιλογές στους άντρες όσο είναι σχετικά νέες αλλά όσο μεγαλώνουν οι επιλογές τους (στους άντρες με ποιότητα) όλο και λιγοστεύουν (βρίσκουν άντρες μόνο για περιπέτεια). Δεν λέμε ότι αυτό είναι σωστό από την κοινωνία. Αλλά είναι η σκληρή αλήθεια.

Δείτε ακόμα
Χρήσιμες συμβουλές για όσους αισθάνονται οικονομική πίεση και αβεβαιότητα

Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς οι άντρες που είναι κατάλληλοι για γάμο όσο πιο πολύ περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη παντρευτεί. Έτσι μένουν διαθέσιμοι μόνο οι άντρες για περιπέτεια.

Το καλύτερο λοιπόν για μια γυναίκα είναι να επενδύσει από νωρίς σε μια σοβαρή σχέση που βασίζεται στην αγάπη και στην ειλικρίνεια και όχι να θέλει να ζει τις περιπέτειες από εδώ και από εκεί. Αν θέλει φυσικά να κάνει μια σοβαρή σχέση με μέλλον.

Πολλές είναι οι γυναίκες που τους άρεσε να ζουν μέσα στην περιπέτεια αλλά μετά κατάλαβαν ότι πλέον είναι πολύ αργά για να βρουν τον έναν και μοναδικό πρίγκηπα του παραμυθιού που θα τις κάνει να νιώσουν ξεχωριστές για πάντα.

Να θυμάσαι ότι η ζωή που είναι γεμάτη περιπέτειες (στους άντρες) στο τέλος του δρόμου έχει πάντα έναν τοίχο. Πρόσεχε να μην πέσεις πάνω με φόρα. Για αυτό καλύτερα διάλεξε έναν και καλό (που να αξίζει φυσικά).

6. Άμα θέλουν οι γυναίκες βρίσκουν άντρα όποτε θέλουν

Οι γυναίκες κατά κανόνα λαμβάνουν περισσότερη αποδοχή από το αντίθετο φύλο σε σχέση με τους άντρες. Επομένως αυτό πολλές φορές δίνει την ψευδαίσθηση ότι αν μια γυναίκα θέλει σίγουρα έχει πολλές επιλογές στους άντρες.

Ισχύει όμως αυτό στην πράξη; Μπορεί μια γυναίκα να βρει έναν άντρα καλό και όπως τον θέλει εύκολα;

Η πραγματικότητα

Στην πραγματικότητα η αποδοχή που λαμβάνουν πολλές φορές οι γυναίκες είναι επειδή οι άντρες θέλουν απλά να περάσουν καλά μαζί τους. Πόσοι όμως από αυτούς θα ήταν κατάλληλοι ως σοβαρή σχέση και από αυτούς πόσοι θα ήταν κατάλληλοι για γάμο; Σίγουρα πολύ λιγότεροι από όσους σε φλερτάρουν κατά καιρούς.

Λένε ότι οι γυναίκες ελέγχουν ποιος θα ξαπλώσει στο κρεβάτι τους αλλά οι άντρες ελέγχουν σε ποια γυναίκα θα δώσουν σχέση και σε ποια μόνο περιπέτεια. Ισχύει αυτό; Θα το δείξει η ιστορία.

Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr

Image by shurkin_son on Freepik