Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι 10 Ιδανικοί Στόχοι για τις Διακοπές του Αυγούστου

O Δεκαπενταύγουστος παραδοσιακά είναι το αποκορύφωμα των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι είναι σε διακοπές ή σε «μίνι απόδραση» μια και ουσιαστικά δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα! Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για ξεκούραση, ανασύνταξη δυνάμεων αλλά και επίτευξη εσωτερικών στόχων που θα αποτελέσουν πολύτιμο εφόδιο για τις απαιτήσεις του χειμώνα! Όπου και να είσαι αξιοποίησε την «χαμηλή ταχύτητα» των ημερών και προσπάθησε τους παρακάτω στόχους:

Να νιώσεις ευγνωμοσύνη για όσα υπέροχα πράγματα σου έχουν συμβεί

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, απλά ζήσε το σήμερα ..την όμορφη στιγμή και γέμισε τις μπαταρίες σου με θετικά συναισθήματα! Απόλαυσε τις μικρές ξεχωριστές στιγμές των διακοπών σου π.χ. ένα ηλιοβασίλεμα, μια όμορφη ακρογιάλια.

Να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το κορμί σου

Είσαι μοναδικό πλάσμα και θαύμα δημιουργίας! Αξίζει να χαίρεσαι γι’ αυτό που είσαι. Μπορείς μονάχα να θέσεις στόχο να το βελτιώσεις αν δεν σε ικανοποιεί χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν αγαπάς αυτό που είσαι. Στάματα να σκέφτεσαι με το «πρέπει» και αντικατέστησε το με το «θα μπορούσα» π.χ. δεν χρειάζεται να λες «πρέπει ν΄ αδυνατήσω» αλλά προσπάθησε να σκέφτεσαι «θα μπορούσα να προσέξω την διατροφή μου για να ….», είναι τόσο απελευθερωτικό!

Να περνάς περισσότερο χρόνο κοντά στη φύση

Η φύση σου χαρίζει μια αυθεντική αίσθηση της γήινης ύπαρξης σου. Αποτοξινώσου από το ιντερνετικό στρες και την έντονη παρουσία σε social media. Σήκωσε το κεφαλή από το κινητό και παρατήρησε τα χρώματα, μύρισε τις μυρωδιές της φύσης και ξεκούρασε τα μάτια σου από την ακτινοβολία SAR. Βάλε αντιηλιακό και απόλαυσε την ακτινοβολία του ήλιου!

Να βιώσεις στιγμές γαλήνης και ηρεμίας

Εθισμένοι στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής ζωής έχει «ποινικοποιηθεί» η δυνατότητα του να μην κάνεις τίποτα, δηλαδή απλά να ζεις στιγμές χαλάρωσης! Μην ξεχνάς αυτές οι στιγμές είναι το αντίδοτο του εξουθενωτικού ωραρίου, του έντονου άγχους και της έντασης που βιώνεις τους υπολοίπους μήνες του χρόνου !

Να περπατάς, να κολυμπάς…

Κάνε ό,τι δεν προλαβαίνεις ή δεν σου επιτρέπουν οι συνθήκες τον υπόλοιπο χρόνο!

Να διαβάζεις βιβλία

Γίνε πιο «πλούσιος» πνευματικά! Μπορεί να σου στοιχίσει ελάχιστα να αγοράσεις ένα βιβλίο αλλά αυτό που θα διαβάσεις μπορείς να σου αλλάξει την ζωή!

Nα αφιερώσεις λίγο χρόνο στο παιδί που κρύβεις μέσα σου

Να γίνεις πιο τρυφερός και περιποιητικός όπως σε ένα μωρό! Να είσαι πιο ευγενικός με τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους, μην ξεχνάς όλοι κρύβουν μέσα τους ένα παιδί!

Nα χαμογελάς περισσότερο

Το χαμόγελο και ο θετικός τρόπος ζωής χαρίζουν χρόνια στην ζωή μας και ζωή στα χρόνια μας !

Να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για τα λάθη

Μην αυτό μαστιγώνεσαι το μόνο που θα πετύχεις είναι να ματώσεις. Συγχωρέσε τον εαυτό σου δες τι μπορείς να μάθεις από την εμπειρία και ξεκινά σε άλλη βάση πιο ώριμος, πιο σοφός!

Να ονειρευτείς

Να οραματιστείς αυτό που θέλεις να πετύχεις, βίωσε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και που ξέρεις αν το βάλεις στόχο μπορεί και να γίνει!

Καλές διακοπές σε όλους !

Στέλλα Ζουλινάκη, Life Coach/Mentor
Μέλος του EMCC (European Mentoring & Coaching Council Global)

Διαβάστε επίσης