Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο «μαγικός» τρόπος για να εξαφανίσεις τον λεκέ σπασμένου αυγού από το πάτωμα!

Με αυτά τα 3 βήματα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα

Δεν είναι καθόλου σπάνιο να συμβεί. Όταν μαγειρεύεις και βιάζεσαι να κάνεις κάποιες κινήσεις, πολλές φορές έχει τύχει να σπάσει κάποιο αυγό και να βρεθεί στον πάγκο της κουζίνας ή θα καταλήξει στο πάτωμα.

Μπορεί εκείνη την ώρα να σε αναστατώνει η ιδέα του να μαζέψεις πολλά κομματάκια και τον σπασμένο κρόκο, όμως το καθάρισμα είναι πολύ πιο εύκολο από όσο πιστεύεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα 3 παρακάτω βήματα.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα βγάλω τον λεκέ από makeup;

Σφουγγάρι & Σπάτουλα

Πάρε ένα σφουγγάρι και μια σπάτουλα και μάζεψε το σπασμένο αυγό. Με τη σπάτουλα σπρώξε το πανω στο σφουγγάρι και βάλε το προσεκτικά στο κάδο απορριμμάτων.

Πασπάλισέ το

Μόλις καθαρίσεις την πρώτη δόση, ρίξε στο σημείο αλάτι προκειμένου να γίνει στερεό αυτό που είναι ακόμα σε υγρή μορφή και έχει μείνει στο πάτωμα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς πιο εύκολα να το μαζέψεις. Άφησε το αλάτι για ένα λεπτό πριν το σκουπίσεις με το σφουγγάρι.

Καθάρισέ το (με ένα υγρό πανάκι μικροϊνών) 

Γενικότερα, τα ωμά αυγά μεταφέρουν βακτήρια, αν δεν καθαριστούν σωστά. Όμως, με αυτό το βήμα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Πάρε ένα πανάκι μικροϊνών, βούτηξέ το σε ζεστό νερό και πέρασε την επιφάνεια.

Tip: Αν πέσει αυγό στα μάτια της κουζίνας ενώ μαγειρεύεις τότε θα πρέπει να κάνεις το εξής: άφησε την κουζίνα να κρυώσει και πάρε ένα βρεγμένο πανί και βάλε το πάνω στο «ατύχημα». Άσε το για 10 λεπτά και μετά θα δεις ότι θα φύγει πανεύκολα!

Πώς θα σταματήσουν να με χτυπάνε τα καινούρια παπούτσια;
Πώς θα φτιάξεις εύκολα μαρμάρινο σαπούνι;

Διαβάστε επίσης