Αν σου αρέσει το λάχανο αυτή η πίτα θα γίνει από τις αγαπημένες σου!
Μια πολύ νόστιμη, εύκολη και χωρίς φύλλο λαχανόπιτα θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της όποιον τη δοκιμάσει. Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστείς.
Υλικά
- Μισό κιλό λάχανο (500-600 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
- 300-400 γραμμάρια τυρί φέτα
- Μία χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε και πλένουμε καλά το λάχανο. Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Έπειτα βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.
Έπειτα, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε εκεί το μείγμα της λαχανόπιτας. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε από πάνω με το κίτρινο τυρί και βάζουμε τη πίτα μας να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Η λαχανόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς.