Είτε τηγανιτές, είτε βραστές είτε σαν υλικό, συνταγή η οποία περιέχει πατάτες δεν γίνεται να μην είναι νόστιμη
Αν λοιπόν έχεις τραπέζι και ψάχνεις ένα νόστιμο εύκολο και με λίγα υλικά ορεκτικό, σου έχουμε την τέλεια συνταγή. Τα πατατοπιτάκια με φέτα είναι το ιδανικό ορεκτικό, μπορεί να σερβιριστεί όλες τις ώρες, ταιριάζει τέλεια με όλα και φτιάχνετε πανεύκολα! Πάμε να δούμε πως.
Υλικά
- 250 γρ πατάτα ψητή
- 150 γρ γιαούρτι
- 200 γρ φέτα
- 5 κσ αλεύρι
- 1/3 κγ αλάτι
- 1 κγ ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά πλένεις καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους και τις τυλίγεις μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου για 1 ώρα. Μόλις γίνουν τις βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις 15 λεπτά να κρυώσουν. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ξεφλουδίζεις με το χέρι τις πατάτες.
Βάζεις τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ και αρχίζεις και τις πολτοποιείς. Προσθέτεις το αλάτι, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη και το αλεύρι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθεις στρογγυλά πιτάκια και αφού τα πλάσεις, βάζεις λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τέλος τα ψήνεις στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά και απολαμβάνεις!