Χωρίς αυγά και γάλα
Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό που μοιάζει με brownies. Χωρίς αυγά και γάλα, θα φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκάκι!
Υλικά
- 145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 25 γρ. ηλιέλαιο
- 245 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.γ. ξίδι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- vegan πραλίνα Sisinni
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε 1 μπολ σουρώνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε 1 κανάτα ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με το ηλιέλαιο και το ξύδι και το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε μαζί με το προηγούμενο μείγμα (αλλά δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα).
- Στο νέο τελικό μείγμα ανακατεύουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και βάζουμε το μείγμα σε 1 λαδωμένο ταψί (20×20 εκ) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με vegan Sisinni (αφού την έχουμε λιώσει στα μικροκύματα).
Πηγή: dimitrismichailidis.com