Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα γλυκά δεν είναι νόστιμα;
Μία συνταγή για το πιο αφράτο μιλφέιγ που υπάρχει! Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα γλυκά δεν είναι νόστιμα;
Υλικά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αλεύρι Κούλα
- 650 γρ. νερό
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.σ. μαργαρίνη (προαιρετικά)
- 400 ml φυτική σαντιγί
- 2.5 πακέτα σφολιατίνια
- άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό μέχρι να βράσουν.
- Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί και και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σαντιγί.
- Αφρατεύουμε την κρέμα με έναν αυγοδάρτη ή ένα σύρμα, την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ολόκληρα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
- Πάνω από την κρέμα θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω τους την άλλη μισή.
- Πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.
- Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με λίγη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com