Και γευστικό και νηστίσιμο
Δοκιμάστε αυτό το λαχταριστό κέικ αμυγδάλου μαζί με τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο στο μπλέντερ
- 100 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
- 160 γρ. ηλιέλαιο
- 160 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε το χοντροκομμένο αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 10-12 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το πορτοκάλι και την άχνη. Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγογδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε το χοντροκομμένο αμύγδαλο. Σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50-60 λεπτά.
TIPS
- Αντί να λαδώσουμε και να αλευρώσουμε το ταψί, μπορούμε να στρώσουμε μία λαδόκολλα καλύπτοντας το κάτω μέρος του ταψιού και την περιφέρεια.
- Αν θέλουμε να γίνει η επιφάνεια του κέικ τραγανή, μπορούμε πριν το ψήσιμο να την πασπαλίσουμε με 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και από πάνω άχνη.
Πηγή: steliosparliaros.gr