Αυτό το σιροπιαστό ταψιού είναι απλά υπέροχο!
Γι’ αυτό και σας έχω την απόλυτη συνταγή για να μπορείτε να το φτιάχνετε και σε περίοδο νηστείας! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το νοστιμότερο νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής!
Υλικά
- Για το σιρόπι: 560 γρ. ζάχαρη
- 475 γρ. νερό
- Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. κορν φλάουερ
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 450 γρ. φύλλο βηρυτού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε 1 κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τα 560 γρ. ζάχαρη και μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι.
- Σε 1 κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα σόγιας, τα 150 γρ. ζάχαρη και μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάορ με το νερό, τη βανιλίνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Αλείφουμε το ταψί με λιωμένη μαργαρίνη.
- Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη τα φύλλα και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια και σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε λίγη κρέμα στη βάση, τα διπλώνουμε, τα αλείφουμε στη βάση με λιωμένη μαργαρίνη, τα διπλώνουμε δεξιά και αριστερά, τα αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη, τα διπλώνουμε σαν κύλινδρο, τα βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
- Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη όλα το γαλακτομπούρεκο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για περίπου 50 λεπτά.
- Τέλος, χύνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο.
Πηγή: dimitrismichailidis.com