Εύκολο, γρήγορο και πολύ υγιεινό!
Ιδανική λύση για τις μέρες της νηστείας ή για μια vegan διατροφή αποτελεί αυτό το εκπληκτικό σταφιδόψωμo. Εύκολο, γρήγορο και πολύ υγιεινό!
Υλικά
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. δυνατό αλεύρι
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 30 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. σταφίδες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το δυνατό αλεύρι, την ξηρή μαγιά, τη βανιλίνη, τη μαργαρίνη, 1 πρέζα αλάτι, το μαχλέπι, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε για 10′ λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Τρυπάμε με το δάχτυλο τη ζύμη να βγάλει τον αέρα, προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και ζυμώνουμε με το χέρι (πάντα με γάντι).
- Κόβουμε μπάλες ζύμης, περίπου 100 γρ. η μία και πλάθουμε ψωμάκια.
- Τα βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε 40′ λεπτά να φουσκώσουν.
- Τα αλείφουμε με λίγο νερό και μέλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για περίπου 20′ λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com