Πανεύκολα και νόστιμα!
Η συνταγή είναι της κ. Ζωής Φίφα από τη βόρεια Εύβοια. Τα κουλουράκια αυτά είναι μια συνταγή της μητέρας της, για την οποία, όπως λέει, τρελαίνονται οικογενειακώς.
Υλικά
Μερίδες: περίπου 900 γρ.
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως χρειαστεί κι άλλο λίγο)
- 250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 100 γρ. ταχίνι
- 110 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού σόδα σε σκόνη
Διαδικασία
- Για τα κουλούρια με ταχίνι, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια ή με το μίξερ, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα).
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 20 λεπτά.
πηγή:https://www.gastronomos.gr