Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νηστίσιμα κουλούρια με ταχίνι

Πανεύκολα και νόστιμα!

Η συνταγή είναι της κ. Ζωής Φίφα από τη βόρεια Εύβοια. Τα κουλουράκια αυτά είναι μια συνταγή της μητέρας της, για την οποία, όπως λέει, τρελαίνονται οικογενειακώς.

Υλικά

Μερίδες: περίπου 900 γρ.

  •  500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως χρειαστεί κι άλλο λίγο)
  •  250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  •  100 γρ. ταχίνι
  •  110 γρ. ζάχαρη
  •  2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού σόδα σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για τα κουλούρια με ταχίνι, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια ή με το μίξερ, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα).
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 20 λεπτά.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης