Μοσχοβολούν!
Νηστίσιμα, εύκολα κουλουράκια που μοσχοβολούν πορτοκάλι και είναι ελαφριά, τραγανά και νόστιμα.
Υλικά
Κομμάτια: 20
- 120 γρ. (1/2 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 120 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
- 140 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Διαδικασία
- Για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
πηγή:https://www.gastronomos.gr