Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Μοσχοβολούν!

Νηστίσιμα, εύκολα κουλουράκια που μοσχοβολούν πορτοκάλι και είναι ελαφριά, τραγανά και νόστιμα.

Υλικά

Κομμάτια: 20

  •  120 γρ. (1/2 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  •  120 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
  •  140 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •  400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία

  1. Για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης