Μία συνταγή για εύκολα και αφράτα κεκάκια
Τόσο νόστιμα, που μπορείτε να τα απολαύσετε και εκτός νηστείας!
Yλικά
- 170 γρ. νερό
- 180 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 85 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 245 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ξίδι λευκό
- 2 κ.σ. κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε 1 μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λευκό ξύδι, τη μαγειρική σόδα, το ηλιέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανιλίνη και χύνουμε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες για κεκάκια σε 1 ταψί για θέσεις για κεκάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 30 λεπτά.
Πηγή: dimitrismichailidis.com