Πώς θα φτιάξεις αυτό το εύκολο επιδόρπιο
Αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή θα καλύψει πλήρως την ανάγκη σας για γλυκό με τον πιο υγιεινό τρόπο!
Υλικά
- 1 φλ. φιστικοβούτυρο (ή ταχίνι ολικής άλεσης)
- 4 κσ. κακάο
- 4-6 κ.σ μέλι
- 1/2 φλ. γάλα καρύδας παχύρευστο (από κονσέρβα)
- 3 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
- 2 πρέζες αλάτι
- λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
- 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες και τα πολτοποιούμε.
- Σε μικρό σκεύος ή μπολ στρώνουμε λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Αφού παγώσει το γλυκό το βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
- Αναποδογυρίζουμε το παγωμένο γλυκό, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
- Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. αν έχετε καραμελόχαρτα βάλτε τις μπουκιές brownies μια-μια σε χαρτάκια και διατηρήστε τα στο ψυγείο να είναι πάντα δροσερά.
- Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσουν κάθε φορά που θέλουμε σερβίρουμε.
- Τα brownies μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξή σας καλυμμένα πολύ καλά σε σκεύος για πολλές εβδομάδες
Πηγή: argiro.gr