Να προσέχεις!

Να βλέπεις τη ζωή σου σαν ένα κήπο που βρίσκεται μέσα στην έρημα και που συνέχεια

Θέλει φροντίδα και περιποίηση για να επιβιώσει. Με όλα όσα ζούμε, βλέπουμε, ακούμε, σκεφτόμαστε, εύκολα μπορεί να “κυλήσουμε” στην αγωνία, την κατάθλιψη και τις ψυχοσωματικές παθήσεις και διαταραχές.

Γι’ αυτό, να προσέχεις με τη ζωή σου! Να τη φροντίζεις και να την τροφοδοτείς καθημερινά με δόσεις – μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία – ελπίδας, χαράς, ευγνωμοσύνης, αισιοδοξίας, εκτίμησης, προσφοράς, αγάπης, θετικότητας, ηρεμίας, γαλήνης, συνοχής και προσδοκίας για το καλύτερο.

Δείτε ακόμα: Γιατί αγαπώ την Ελλάδα το καλοκαίρι;

Όσο περισσότερο δυσκολεύουν και σκοτεινιάζουν τα πράγματα, τόσο περισσότερο εσύ θα φροντίζεις το “μέσα σου”.Δεν θα εθελοτυφλείς στην ασχήμια, την κακία και την τρέλα που κυριαρχεί, απλά, θα δυναμώνεις τον ψυχισμό σου με φως, ώστε να μπορείς να αντέχεις και να ξεπερνάς το σκοτάδι.

Όπως έχει πει και η ψυχίατρος Marian Rojas Estape, το σώμα διαθέτει μια διπλή λειτουργία: από τη μία, ακούει όλα όσα λέει το μυαλό μας και, από την άλλη, ανταποκρίνεται στέλνοντας μας τα δικά του μηνύματα μέσω του πόνου, της αδιαθεσίας, της ψυχολογικής ανησυχίας ή των διαταραχών.

Το να αγνοούμε τα σημάδια είναι το πρώτο βήμα για τη διαταραχή και την ανισορροπία της υγείας μας. Μην αγνοείς τα σημάδια! Φρόντιζε τον κήπο!

Πηγή: akis-angelakis.com

Δείτε ακόμα:

Δείτε ακόμα
Μια λυτρωτική αλήθεια

Διαβάστε
ακόμα