Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μύδια πολίτικα με λεμόνι και ρίγανη

Γεύση και απόλαυση!

Ένα καλό κρασί, ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγη ξερή ρίγανη. Δεν θέλουν τίποτα άλλο αυτά τα μύδια. Και γίνονται θαυμάσια. Η συνταγή είναι της Ρέας Μπούρτζη, Ρωμιάς από το Φερίκιοϊ στην Πόλη, που μας την έφτιαξε στο σπίτι της.

«Τα καλοκαίρια στην Αντιγόνη μού θυμίζουν μύδια αχνιστά. Όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια τα πέρασα στην Αντιγόνη, στα Πριγκιπόννησα. Δεν θέλουν πολύ κρασί για το σβήσιμο, αμά όσο βάζω, φροντίζω να είναι καλό κρασί. Σκόρδο δεν έβαλα, μη σας πέσει βαρύ», μας είπε η Ρέα Μπούρτζη.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  600 γρ. μύδια φρέσκα, ψίχα, (υπολογίζουμε περίπου 1.000-1.200 γρ. μύδια με το κέλυφος)
  •  ο χυμός 1 λεμονιού
  •  1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
  •  2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/2 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι, τριμμένο

Διαδικασία

  1. Για τα μύδια αχνιστά με λεμόνι και ρίγανη, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τον χυμό και τις φέτες λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και 500 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 8-10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τη ρίγανη και τα μύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν.
  3. Σερβίρουμε τα μύδια σε βαθύ μπολ μαζί με το ζουμί τους.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης