Απολαύστε τα μπανανόμαφινς σας!
Υλικά:
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (λιωμένο)
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι καρύδια (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε χαρτοκιβώτια για μαφίν σε ένα ταψί μαφίν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις λιωμένες μπανάνες, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε την ανακάτεμα αλευριού στο μείγμα μπανάνας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να λάβετε ομοιογενές αποτέλεσμα.
- Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε για να τα κατανείμετε ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Με χρήση ενός κουταλιού τοποθετήστε το μείγμα στα χαρτοκιβώτια μαφίν, γεμίζοντας τα περίπου στα 2/3 του ύψους.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να δοκιμάσετε με ένα ξυλάκι και να βγει καθαρό.
- Αφήστε τα μαφίν να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε από τα χαρτοκιβώτια.