Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μuffins λεμονιού

Αν ψάχνετε ένα συνοδευτικό για τον καφέ σας ή ένα σνακ τα Μuffins λεμονιού είναι ιδανικά

Αφράτα, νόστιμα και υγιεινά είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας ή ακόμα και για ένα σνακ στο γραφείο. Καθώς φτιάχνονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα. Πάμε να δούμε πως μπορείτε να τα φτιάξετε!

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα

Εκτέλεση

Στην αρχή προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Προσθέστε λοιπόν το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα. Τέλος ψήστε για 18 έως 22 λεπτά και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης