Μαμαδίστικο και χορταστικό!
Ένα μοναδικό λαδερό με ποικιλία καλοκαιρινών λαχανικών. Από κολοκυθάκια και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και ντομάτες.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 2 μέτριες πατάτες, σε κύβους 2 εκ.
- 2 μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους 2 εκ.
- 4 κολοκυθάκια, σε κύβους 2 εκ.
- 3 πράσινες πιπεριές, σε μέτρια καρέ
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπριάμ λαχανικών φουρνιστό, σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τότε τα βάζουμε σε δόσεις) για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και την υπόλοιπη ρίγανη.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Την αδειάζουμε στο πυρέξ με τα λαχανικά.
- Σκορπίζουμε και τα μυρωδικά και ψήνουμε στον ήδη ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά στην επιφάνεια.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








